Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αγαπημένες ταινίες - The Ring


* Film poster for The ring (2002 film).
* © 2002 DreamWorks



Σήμερα θα ξεκινήσω να γράφω για τις αγαπημένες μου ταινίες. Ίσως οι επιλογές μου να φαίνονται ετερόκλητες και αταίριαστες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και τα γούστα μου είναι τέτοια!

Η πρώτη ταινία που θα παρουσιάσω λοιπόν είναι η πρώτη της αμερικάνικης εκδοχής του γνωστού, γιαπωνέζικου θρίλερ "the Ring". Την ταινία αυτήν την είχα δεί στον κινηματογράφο όταν ήμουν στο πρώτο έτος της σχολής, με δύο φίλους. Περιττό να πω ότι κατά την διάρκεια της προβολής μουέιχε φύγει το σκ... και μετά δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ στην κρύα, παγερή εστία που έμενα τότε!

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι η όμορφη, νεαρή δημοσιογράφος, η Rachel Keller(Naomi Watts) που εξερευνά τον μυστηριώδη και urban-myth-related θάνατο της ανηψιάς της. Η έρευνα της την οδηγεί σε ένα εξοχικό καταφύγιο όπου, τί τυχαίο, ανακαλύπτει μια βιντεοκασσέτα που σύμφωνα με τα "κουτσομπολιά" ευθύνεται για την τύχη της καημένης της κοπελίτσας. Η Rachel βλέπει την κασσέτα, χωρίς να υποψιάζεται σε τι μπελάδες μπλέκει...Ταυτόχρονα ανακαλύπτει ότι ο μικρός γίος της έχει αρχίσει να αποκτά περίεργες συνήθειες, όπως το να ζωγραφίζει αποκρουστικά σκηνικά με κύριο χαρακτήρα ένα κορίτσι με μαύρα μαλλιά και άλλα τινά...Οι δύο αυτές, φαινομενικά, άσχετες υποθέσεις αποδυκνύεται ότι σχετίζονται και σφίγγουν σαν κλοιός το λαιμουδάκι της κακομοίρας της Rachel και όποιου άλλου βρίκεται εκεί τριγύρω και το πανηγύρι αρχίζει!

Εντάξει, αυτή η ταινία μπορεί να μην προσεγγίζει την αρρώστια και την ατμόσφαιρα του γιαπωνέζικου πρωτότυπου, όμως η υπόθεση, η ψιλο-γοτθική αισθητική στη σκηνογραφία και στην μουσική επένδυση και τα σημεία με την τρεχάλα είναι όλα τα λεφτά και μπορούν να καθηλώσουν τους λάτρεις αυτών των ταινιών. Χώρια που το plot twist στο τέλος σε αφήνει μαλ... ενώ το τέλος της ταινίας, αφ'ενός ξεφεύγει από το κλασσικό happy ending, αφ'ετέρου σε "ψήνει" για να δείς και το δεύτερο μέρος...

υγ. before you die, you see...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου