Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Nέο Slackware!!!

Στις 28/8 είδα στο distrowatch να ανακοινώνεται η νέα έκδοση της αγαπημένης μου διανομής linux και μια από τις παλαιότερες active διανομές. Φυσικά μιλάω για το Slackware που αισίως φτάνει στην έκδοση 13.0. Για περισσότερες λεπτομέρειες κοιτάξτε εδώ και εδώ.
Η νέα έκδοση σύμφωνα με το development team περιλαμβάνει πλήθος από updates/upgrades μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα KDE 4.2.4 αλλά και το re-organized X system. Το σπουδαιότερο στοιχείο κατά τη γνώμη μου όμως είναι ότι πλέον υπάρχει και 64-bit εκδοχή (επιτέλους!).
Εντάξει, το linux ΔΕΝ είναι ένα εύκολο λειτουργικό, αν και έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Το Slackware παραδοσιακά το έκανε να μοιάζει ακόμα δυσκολότερο. Επίσης ας μείνουμε μακριά από δον κιχωτισμούς και οπαδιλίκια που συνήθως χαρακτηρίζουν τα μέλη της κοινότητας του ανοικτού λογισμικού. Ωστόσο, το Slackware ήταν, είναι και όπως φαίνεται θα παραμείνει μια ελκυστική λύση για power users που θέλουν ένα ανοικτό λειτουργικό, υπερ-σταθερό, που να τους δίνει την δυνατότητα να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι γίνεται μέσα στο PC τους και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να καταναλίσκονται τεράστιες ποσότητες υπολογιστικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου